Predstave2

Članice lutkovne skupine LUČKA smo vse življenje vezane na delo z otroki. Zato nam je njihovo doživljanje in pričakovanje zelo blizu. In prav na tem gradimo naše predstave od A do Ž. Predstave napišemo, zanje izdelamo lutke, napišemo glasbo, pripravimo scensko opremo, razdelamo dramaturgijo in režiramo. Za vsako predstavo iščemo izvirne animacijske rešitve.
Predstave trajajo od 20 do 30 minut. V tem času presnečamo malčke in šolarje z rekviziti, drugič z glasbo, z besedno igro in spontanimi presenečenji. Interaktivnost ter z njo vzpostavljanje dialoga z občinstvom, vključevanje otrok v potek predstave je temeljna odlika vseh naših zamisli.
Tehnike, ki jih uporabljamo so zelo različne. Ročne in senčne lutke, lutke na palici, marionete in kombinacije z živo osebo.
Predstave lutkovne skupine LUČKA so primerne za malčke in šolarje do tretjega razreda osnovne šole. S predstavo DOLIBOL ZA VSE smo vstopile tudi v svet lutkovnih predstav za odrasle oz. družinskih predstav.

(za otroke od 2 – 9 let) Mala račka je bila zelo radovedna, kot vsi otroci. Nekega dne je zašla v čudno, blatno mlako. Se bo srečno vrnila domov?

(za otroke od 2- 9 let) Puhica je vesela in prijazna ovčka, ki rada pomaga drugim živalim.   Nekega dne vsa razigrana zapusti svojo čredo na travniku.  Ko brezskrbno skaklja naokrog, se izgubi in se  znajde v hudih težavah… jo bodo sestrice ovčke pogrešale? Bo ovčar Runo slišal, da kliče na pomoč? Ji  bodo  prijatelji pomagali?

(za otroke od 2-9 let) Izvedba popoldan ali sobote in nedelje. Videk živi v revni družini, kjer mama ves dan dela na polju. Je najmlajsi otrok in hodi naokrog s strgano srajčko. Bo Videk s pomocjo ovčke, grma, pajka, raka in ptice dobil novo srajčko?

(za otroke od 3 let 9 let.) Predstava ima vzgojno vsebino, poudarek je na prijateljstvu, kjer na igriv in duhovit način lutke privabijo otroke k sodelovanju v predstavi in pričarajo pravljično vzdušje.

  (za otroke od 3 let 9 let.) Travko je mali deček velik ljubitelj živali. Rad bi odšel na potovanje, kjer bi spoznal druge celine in različne pogoje za življenje. Polžek Mirko bi šel rad zraven, a kaj, ko s sabo nosi hiško in kamorkoli gre, vedno je doma! Kako bo Travko rešil polžkovo zagato? […]

  (za otroke od 2 let 9 let) Babica Zima išče izgubljene snežinke. Le kje se potepajo? S svojimi dobrimi čarovnijami jim pomaga čarovnik Biksi. Mu bo uspelo pričarati snežinke?

(za otroke od 3 let 9 let.) Izvedba popoldan ali sobote in nedelje.) Kultna in nepozabna Ježkova pravljica za otroke vseh starosti. Ena najpriljubljenejših slovenskih pravljic z univerzalnim sporočilom, da lahko z dobroto, z ljubeznijo in s čisto mislijo premagamo zlo.

  (za otroke od 2 let 9 let. Izvedba popoldan ali sobote in nedelje.) Zgodba se dogaja na kmetiji. Petelin se vsak dan zbuja tako pozno, da še sonce zamuja in živali na kmetiji so zelo lačne in naveličane čakanja. Najbolj naveličana čakanja pa je zagotovo kokoška Slavica. Ker se odloči, da se nauči kikirikati […]

(za otroke od 2 let 9 let) je diamična in duhovita lutkovna predstava za otroke, ki nam prikazuje družino siničk iz Siničjega dola z vsemi njenimi pripetijami. Kaj vse se jim dogaja, ko po gozdu iščejo prijatelje, pa bodo otroci videli na predstavi.

(za otroke od 3 let 9 let) Vse živali se bojijo gospodarja gozda, velikega kosmatega volka, a je v resnici prijazen in dober. Ko gre po svetu, da se bo naučil kaj pametnega, v gozdu zavlada požrešna lisica. Živali se bojijo, da jih bo ulovila in pojedla…. Se bo dobri volk vrnil in obvaroval prestrašene […]

(za otroke od 2 let 9 let. Izvedba popoldan ali sobote in nedelje.) Zgodba govori o tem, kako radi sodimo na prvi pogled ali lepimo stereotipne nalepke. Vedno pa ni tako. Če damo možnost, smo lahko zelo presenečeni kje lahko najdemo prijatelja. Besedilo je narejeno po istoimenski knjižni uspešnici za otroke.

(za otroke od 2 let 9 let) Izvedba popoldan ali sobote in nedelje.) Zgodba opisuje tri živali z različnim karakterjem. Nežno veverico, domišljavo mačko in prikupno zmedeno račko, ki živijo pod isto streho. Njihova nasprotujoče se mišljenje pripelje do spora in račka odide od doma. Takrat se stvari spremenijo. To je zgodba o prijateljstvu, katerega […]

Lutkovna igrica „DEŽEVNIK MAKSI“ je nevsiljivo naravovarstveno obarvana in poudarja prijateljsko medsebojno pomoč, ki premaga vse težave. Ježek je v gozdu iskal hrano in se ujel na čudno moderno stvar. Gozdni prijatelji so ga poskušali rešiti, a so se še sami hudo zapletli. Končno je miška na pomoč poklicala deževnika Maksija ! Jim bo Maksi […]

(za otroke od 3 let 9 let) Naja in Vili pripravljata praznovanje pomladi…V predstavi se pojavi tudi etnološka slovenska dediščina in lutkovni junaki vzpodbujajo vrednote sodelovanja, tovarištva, pomoči, ljubezni, negujejo strpnost, spoštovanje in prijaznost.

(za otroke od 3 – 9 let) Vesoljček je zašel na Zemljo, kjer je srečal hudomušne in nagajive Zemljane. Bo ostal pri nas?

(za otroke od 3 -9 let) Predstava se dogaja na travniku, ko se drobne živali odpravljajo na izlet.

(za otroke od 3 -9 let) Na polju se srečajo pravi prijatelji, ki si med seboj pomagajo. Bo tudi lisica njihova prijateljica?

(za otroke od 2 let 9 let) Ovčka Puhica svojim prijateljem ob Novem letu pripravlja presenečenje…

(za otroke od 2-9 let) Božiček je pripravil darila za obdaritev. Le kaj se skriva v Škratki? Kdo bo okrasil smrečico, bodo otroci videli na predstavi.

(za otroke od 1-7 let) Predstava ima poudarek je na prijateljstvu, kjer na igriv in duhovit način lutke privabijo otroke k sodelovanju v predstavi in pričarajo pravljično vzdušje. Kaj se bo dogajalo z medvedkom, ki je izgubil dudo, pa bodo otroci videli na predstavi

Življenje je polno skrbi in tegob, a babica Ivanka in dedek France znata »svet odraslih z izkušnjami« uživati ljubeznivo in preprosto. V vsakdanje dogodke prikličeta malo nagajivih domislic in ko mlajšim generacijam radostno podasta roke, skupaj obrnejo hude trenutke na zdrave, zabavne, vesele dni … saj, življenje je lepo